fbpx
Plakatwerket og Miljø

Vi føler os som en del af miljøet…

og vi er jo glade for vores miljø. Det betyder noget for os, at vi gør vores bedste for at passe på det, selvom vi langt fra er perfekte på det punkt.
Nedenfor kan du kort læse lidt om nogle af de ting vi forsøger at gøre for at komme tættere på det #bæredygtige.

On-demand
I vores produktion prøver vi at begrænse spild. Vi trykker først plakaterne, når varen er solgt – altså on-demand, som man siger.
Vi er helt bevidst omkring, at vi er afhængig af jordens ressourcer – derfor producerer vi kun lige netop dét, der er nødvendig. Intet mere.

Papir
Vores plakater trykkes på Mat Fine Art. Det er et, som er fremstillet af træer fra skove, der forvaltes i overensstemmelse med en lang række sociale og miljømæssige kriterier. Blandet andet at der ikke må fælles flere træer i skoven, end den kan nå at reproducere. 

Begrænset emballage
Vi har på vores værksted en maskine der tilskærer pap til en emballage der passer præcist til varen. Så altså igen et forsøg på at begrænse forbruget.

Dansk produktion
Ved at have vores helt egen produktion af både plakater og rammer reducerer vi også vores CO2-aftryk til et minimum, da vi dermed undgår at transportere vores produkter over lange strækninger.

Respekt for arbejdsvilkår, miljø og dansk håndværk
Når du handler hos os, er du således med til at støtte danske arbejdspladser og dansk vækst, samtidig med at det er din garanti for ordentlig kvalitet og ordnede arbejdsforhold.

Vi støtter den grønne omstilling
I vores produktion har vi omlagt 100% af vores el-indkøb til vedvarende og CO2-neutral energi, der er fremstillet ved dansk vindkraft.

Det har vi gjort for dels at skåne miljøet dels for at bidrage til at styrke produktionen og investeringen i miljøvenlig energi.

Vi investerer i miljøvenlig UV-printteknologi

I vores produktion – hvor vi også trykker andet end plakater – benytter vi os af den ypperste UV-printteknologi, der leverer maksimale resultater, men med et minimalt aftryk på miljøet. Helt konkret har vi investeret i en storformatprinter fra swissQprint med certificeret miljøvenlige blækpatroner.

Greenguard Gold-certificeret blæk
Vores UV-print har et Greenguard Gold-certifikat fra verdens førende uafhængige sikkerheds- og certificeringsorganisation UL Environment.

Det betyder, at printet lever op til nogle af verdens mest kritiske emmissionsstandarder for kemi, og at det dermed ikke afgiver kemikalier og skadelige stoffer som VOC’er (organiske flygtige forbindelser). Det betyder også, at printet er godkendt til brug på hospitaler, skoler og andre faciliteter, hvor særligt sensitive individer kan færdes. 

For at opnå Greenguard Gold-certificeringen er UV-printet testet for mere end 10.000 kemikalier, hvor det har demonstreret lave kemiske og partikelemissioner ved indendørs brug. Det testes endvidere årligt for mere end 10.000 VOC’er for at opretholde certificeringen.

Vi gør, hvad vi kan for at hjælp miljøet….

Plakater kan genbruges

I 2022 lancerede vi også et koncept der hedder #PRE-LOVED plakater.

Vi opfordrer alle kunder der ikke længere er forelskede i deres plakater til at aflevere dem i en genbrugsbutik i stedet for at smide dem ud.
Når de gør det – skal de tage et billede af dem selv og butikken, som så sendes til os.

Det er vi så glade for, at kunderne derfor modtager en voucher til næste gang de skal købe en plakat.